برگزاری نمایشگاه تمبرهای ایران و ارمنستان

اولین نمایشگاه مشترک تمبرهای ایران و ارمنستان با همکاری موزه ارتباطات و موزه ملی ارمنیان، در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ در محل موزه ملی ارمنیان (اسقف آراداک مانوکیان) برگزار می‌شود. این نمایشگاه بصورت مجازی برگزار و تمبرهای نوروزی ایران و گزیده‌ای از تمبرهای ارمنستان به نمایش گذاشته خواهد شد. در حاشیه نمایشگاه مذکور، تمبر یادبود کلیسای تادئوس مقدس نیز رونمایی می‌گردد.
علاقمندان می‌توانند پخش زنده نمایشگاه را از صفحات شرکت ملی پست و موزه ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی آپارات و اینستاگرام دنبال کنند.

? صفحه اینستاگرام شرکت ملی پست

قره کلیسا یا کلیسای تادئوس مقدس از بناهای مذهبی متعلق به ارامنه بوده که در جنوب ماکو و ۲۰ کیلومتری شمال‌شرقی چالدران در کنار روستایی به همین نام واقع شده است. قره در زبان آذری به معنای سیاه است و وجه تسمیه این نام سیاه بودن قسمتی از کلیسا است. قره کلیسا که دومین کلیسای قدیمی جهان است از سنگ‌های سیاه ساخته شده که پس از بازسازی قسمتی از سنگ‌ها به وسیله سنگ های سفید جایگزین شده است.
قره کلیسا که در نزدیکی شهر ماکو در قرون چهارم تا ششم میلادی روی آرامگاه تادئوس مقدس، از حواریون حضرت مسیح (ع) بنا شده است، برای مسیحیان منطقه و همچنین ارامنه جهان ارزش مذهبی زیادی دارد.

مجموعه کلیساهای ارامنه به عنوان نهمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیدند؛ مجموعه ثبت شده کلیساهای ایران شامل سه کلیسای اصلی سنت تادئوس، سنت استپانوس، زُر زُر و چند بنای اطراف آن، همراه دهکده‌ها و قبرستان است.

هر سال، ارامنه بسیاری از گوشه و کنار ایران به زیارت این مکان می‌روند و در هفته زیارت قره کلیسا پس از انجام مراسم زیارت قبر تادئوس، به زیارت این دیر نیز می‌روند.

قره کلیسا - کلیسای تادئوس مقدس
قره کلیسا – کلیسای تادئوس مقدس

موزه پست و تلگراف یا موزه ارتباطات، یکی از موزه‌های استان تهران است که در محل پیشین ساختمان اداره پست ایران جای گرفته است. به موزه پست امروزی می‌توان لقب زندگی دوباره یک موزه را داد. در مجموعه بازسازی شده موزه پست نمونه‌هایی از کهن‌ترین نوشت‌افزارها و ابزارهای فرستادن بسته‌های پستی و چاپاری، تلفن‌های نخستین (شناخته شده به «هندلی» با مراکزی ۲۰ و ۳۰ شماره‌ای) تلگرام‌های مورس، تمبرها و دیگر ابزار ارتباطات و مخابرات از کبوتر نامه‌بر تا ماهواره به نمایش گذاشته شده است. در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸طی حکمی، حسن عمیدی به سمت معاون مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و رئیس موزه ارتباطات کشور منصوب شد.

تصویر قدیمی ساختمان اداره پست ایران
تصویر قدیمی ساختمان اداره پست ایران

نمای داخلی موزه ارتباطات
نمای داخلی موزه ارتباطات

نمای داخلی موزه ارتباطات
نمای داخلی موزه ارتباطات

موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان در سال ۲۰۰۸ میلادی به نام اسقف اعظم آرداک مانوکیان نام‌گذاری شد و به نام موزه مردم شناسی ارامنه نیز شهرت دارد. این موزه شامل لوازم و وسایل مربوط به برگزاری مراسم‌های مذهبی، تصاویر و اطلاعات کلیساها و دیرهای ارامنه کشور، لباس سنتی زنان ارامنه در دوره‌های مختلف تاریخی، تندیس‌های اهدایی بانو لیلیت تریان مجسمه‌ساز برجسته و سایر آثار هنرمندان ارامنه است.

نمای خارجی موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان
نمای خارجی موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان

ورودی موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان
ورودی موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان

آرداک مانوکیان نام رهبر دینی کلیسای ارمنی ایران است که به مدت چهل سال، از سال ۱۹۶۰ تا سال ۲۰۰۰ میلادی، این سمت را به عهده داشته‌است.

این موزه به‌طور رسمی در ۱۴ آبان ۱۳۸۷ (۴ نوامبر ۲۰۰۸) با حضور پیشوای دینی ارمنیان، جاثلیق اعظم آرام اول، رهبر کل ارمنیان حوزه سیلیسی، که به عنوان مهمان رسمی در تهران حضور داشت، افتتاح شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی دارید؟