گران‌ترین تمبر جهان به فروش می‌رسد

تمبر سرخابی رنگ یک سنتی مربوط به کشور گویان، به عنوان با ارزش‌ترین شی دنیا از هفته آینده به نمایش در می‌آید و سپس در حراجی نیویورک با قیمت اولیه ۱۵ میلیون دلار عرضه خواهد شد.

 

 

این تمبر نادر در ۱۸۵۶ در مستعمره گویان بریتانیا (اکنون کشور گویان) به تعداد محدودی منتشر شد و فقط یک نمونه از آن باقی مانده است. این تمبر روی کاغذ قرمز نازک با جوهر سیاه چاپ شده است و در میانه آن نقش یک کشتی بادبانی به همراه شعار مستعمره به لاتین Damus Petimus Que Vicissim (ما می‌دهیم و انتظار برگرداندن داریم) دیده می‌شود. امضای مسئول پست هم روی تمبر دیده می‌شود.

 

 

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، انتظار می‌رود ارزشمندترین تمبر جهان با قیمت ۱۵ میلیون دلار در نیویورک به فروش برسد. تمبر یک سنتی و سرخابی رنگ گویان که در سال ۱۸۵۶ ایجاد شده اکنون با ارزش‌ترین تمبر جهان است.

این تمبر در نگاه اول، به شکل یک تکه کاغذ قدیمی که آب توت سیاه روی آن ریخته به نظر می‌رسد اما در واقع، از نظر اندازه، وزن و مواد داخلی، باارزش‌ترین شی در جهان است و انتظار می رود در حراج تابستانه ساتبیز، بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار به فروش برسد.

این رقم بیش از یک میلیارد برابر ارزش اصلی آن است؛ این تمبر که به گفته کارشناسان یکی از شناخته شده ترین و مشهورترین اشیاء در میان مجموعه داران است لقب «مونالیزای تمبرها» را بین تمبرشناسان دارد.

سرخابی یک سنتی گویان، تنها نمونه در نوع خود است و قبل از فروش در نیویورک، در لندن به نمایش در خواهد آمد؛ برخی کارشناسان شهرت روزافزون این تمبر را مدیون شهرت مالکان قبلی‌اش می‌دانند.

این تمبر زمانی در گویان به کار می‌رفت که این کشور مستعمره انگلستان بود و کمبود تمبر خدمات پستی این منطقه را با اختلال روبرو کرده بود. این سرخابی یک سنتی برای ارسال روزنامه به کار می‌رفت و عمدتا نیز دور انداخته می‌شد؛ اینکه امروز یک عدد از آن تمبرها باقی مانده چیزی شبیه معجزه است.

در سال ۱۸۷۳یک تمبرشناس ۱۲ ساله جوان و نوپا به نام ورنون وان، پسرکس اسکاتلندی که ساکن گویان انگلیس بود، کشف شد. او آن را در روزنامه‌های عموی خود پیدا و فکر کرد که به نظر ارزشمند است و آن را به شش شیلینگ فروخت.

این تمبر قبل از مشاهده توسط کنت فیلیپ لا رنوتیر فون فریرای پاریسی، در بین مجموعه‌داران متعددی دست به دست شده بود؛ وی که زندگی خود را وقف تمبر کرده بود، بزرگترین و جامع‌ترین مجموعه تمبرهای تاریخ را جمع کرد و پس از مرگ، تمبرهای خود را «با افتخار و اشتیاق به وطن آلمانی خود» سپرد.

فرانسه در سال ۱۹۲۰ این مجموعه را از برلین ضبط کرد و به عنوان غرامت جنگ آلمان در حراج فروخت. در این حراج پادشاهانی از انگلستان و رومانی نیز حضور داشتند اما صنعتگری ثروتمند که در کار تولید پارچه بود موفق به خرید این تمبر شد.

صاحب بعدی آن یک مهندس استرالیایی بود که حتی همسرش هم نمی‌دانست که او سرخابی گویان را خریداری کرده است. در سال ۱۹۸۰ اما با رکورد ۹۳۵ هزار دلار به یک پیشنهاد دهنده ناشناس فروخته شد که بعدا مشخص شد او جان دو پونت، میلیونر عجیب و غریب و جمع کننده تمبر است که فیام فاکس کچر بر اساس زندگی او ساخته شد.

در حال حاضر، صاحب فعلی سرخابی گویان یک طراح آمریکایی به نام استوارت وایتزمن است که با طراحی کفش برای ستاره‌ها شناخته می‌شود.

هر چهار بار فروش این تمبر در حراج  رخ داده و سرخابی گویان را به یک رکورد جهانی برای یک تمبر رسانده است؛ انتظار می‌رود این بار نیز در فروش ۸ ژوئن در نیویورک بار دیگر این رکورد شکسته شود. خانه حراج اعلام کرده درآمد حاصل از این کار صرف امور خیرخواهانه خواهد شد.

دیوید گلدتورپ، مدیر ارشد حراجی ساتبیز گفت که منشأ این تمبر جذاب است: «این نهایت شی‌ای است که جمع‌آوری می‌شود، این در مورد شیدایی جمع‌آوری و هیجان تعقیب صحبت می‌کند و فقط یک عدد از آن وجود دارد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به راهنمایی دارید؟